Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köz Biberli Dana Gulaş Tarifi

Köz Biberli Dana Gulaş

Köz Biberli Dana Gulaş Tarifi

Köz Biberli Dana Gulaş tarifi: Köz Biberli Dana Gulaş için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Biberli Dana Gulaş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köz Biberli Dana Gulaş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 750 gram dana kuşbaşı eti
  • 4 adet soğan
  • 1/2 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 mililitre et suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı acı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 adet defne yaprağı

Köz Biberli Dana Gulaş tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle büyük bir tencereye yağı alın ve kabuklarını soyup minik minik küp doğradığınız havuçları 5 dakika soteleyin.
  • Kabuklarını soyup küp doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyin ve soğanlar renk değiştirene kadar soteleyin.
  • Kabuğunu soyup minik minik küp doğradığınız kerevizi ekleyin ve 5 dakika kavurun.
  • Domates salçasını ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edin.
  • Biberleri ocak ya da fırında közleyip, kabuklarını soyup doğrayın ve baharatlarla birlikte tencereye ilave edin.
  • Eti ekleyin ve güzelce karıştırın. Defne yapraklarını etlerin üstüne koyun, tencerenin kapağını örtün ve ocağın altını kısık ateşe getirerek, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Köz Biberli Dana Gulaş tarifinin püf noktası nedir?

Etiniz ne kadar ağır ateşte ve uzun süre pişerse o kadar güzel olur.

Köz Biberli Dana Gulaş tarifi için servis önerisi

Pilav veya püre ile servis yapılmasını tavsiye ederim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025