Köz Biber Soslu Tavuk Sote Tarifi
Köz Biber Soslu Tavuk Sote tarifi: Köz Biber Soslu Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Biber Soslu Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köz Biber Soslu Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna İçin:
- 1 paket Kalem Makarna
- 1,5 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 paket krema
Tavuklar İçin:
- 700 gram tavuk göğsü
- 1,5 yemek kaşığı köri sosu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos İçin:
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 paket sıvı krema
Köz Biber Soslu Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk küp küp doğranır. Uygun bir kaba alınır ve marinasyon malzemeleri eklenir. Güzelce karıştırılır, üzeri streçlenip dinlenmesi için 1 saat buzdolabına kaldırılır.
- Közlenen kapya biberlerin kabuğu soyulur. Çekirdekleri çıkartılır ve doğranır. Pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirilir. Üzerine sıvı yağ eklenip karıştırılır.
- Tava ocağa alınır ve iyice ısıtılır. Isınan tavaya tavuklar alınır ve yüksek ateşte sotelenir. Tavukların daha lezzetli olması ve suyunu salmaması için bir tarafı kızarınca çevirin, çok karıştırmayın.
- Kızaran tavukların üzerine közlenmiş kapya biber püresi ve toz biber dökülür. Ocağın altı kısılıp ara ara karıştırarak 5-6 dakika kadar pişirilir.
- En son üzerine yarım paket krema eklenip iki tur karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.
- Penne makarna zerdeçallı ve tuzlu kaynar suda pişirilip süzülür. Sudan geçirmeyin.
- Tencerede tereyağı ve sıvı yağ eritilip üzerine krema eklenir. En son fesleğen eklenip karıştırılır.
- Makarna bu sosa eklenir, ocakta bir iki tur çevrilip tavuk ve salata ile servis edilir. Afiyet olsun.