Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köy Ekmeği Tarifi

Köy Ekmeği

Köy Ekmeği Tarifi

Köy Ekmeği tarifi: Köy Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Köy Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köy Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ekmek için:

  • 1 kilogram un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı ılık su

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1/2 çay bardağı ılık su

Köy Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle ılık suyumuzu genişçe bir kaba dökelim ve ardından maya ve tuzu ekleyip güzelce eritelim ve 10 dakika beklemeye alalım.
  • Bekleme sonunda unumuzu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
  • Mayalanması için üzerini temiz bir örtü ile kapatıp bekleyelim. 30 dakika yeterli oluyor.
  • Mayalanan hamurumuzdan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yuvarlak şeklini verip yağlı kağıt serili tepsimize ekleyelim. Fırını 180 dereceye ayalayalım.
  • Kesinlikle piştikten sonra üzerine tereyağ sürün yanına da ince belli bir bardakta çay alın derim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025