Köttbullar Tarifi
Köttbullar tarifi: Köttbullar için gerekli malzemeler nelerdir? Köttbullar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köttbullar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi için:
- 400 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 kutu krema
- 70 gram mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Köttbullar tarifi nasıl yapılır?
- Tüm köfte malzemeleri bir kabın içerisinde en az 10-15 dakika kadar yoğurun ve tüm malzemelerin birbirleriyle bütünleşmesini sağlayın.
- Güzelce yoğurduğunuz köftelere şekil verin, streç filmle üzerini kapatın ve buzdolabına kaldırın. Ortalama 20 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada sosunu hazırlamaya başlayın.
- Bir tavanın içerisine tereyağını alın ve eriyince içerisine mantarları ilave edin ve soteleyin.
- Sotelendikten sonra unu, tuz ve karabiberini ekleyin ve güzelce karıştırın. Azar azar krema ilave ederek tel çırpıcı yardımıyla diğer yandan karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
- Tüm malzemeler bütünleşince mantarların erimesi için blenderdan geçirin. Ardından yeniden ocağa alın. Sosunuzu bir yerde kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Bu sırada köftelerinizi az yağda bir tavada arkalı önlü hafifçe pişirin. Ardından kaynamakta olan sosun içerisine pişirdiğiniz köfteleri atın. Sosun içerisinde bir miktar daha pişen köftelerinizi sosla birlikte servis edin. Afiyetler olsun!
Köttbullar tarifi için servis önerisi
Yanına patates püresiyle servis edebilirsiniz. Farklı bir sunum olsun istiyorsanız kuşburnu mermalatı gibi marmelat ya da meyve bazlı soslardan hazırlayarak da servis edebilirsiniz.