Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Korova Kurabiyesi Tarifi

Korova Kurabiyesi

Korova Kurabiyesi Tarifi

Korova Kurabiyesi tarifi: Korova Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Korova Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Korova Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 175 gram un
  • 30 gram kakao
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 150 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 120 gram esmer şeker
  • 50 gram beyaz şeker
  • 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 150 gram iri kıyılmış bitter çikolata (yüzde 70 kakao)

Korova Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Kurabiye yapımında kullanacağınız tereyağını oda sıcaklığında bekletin. Un, kakao ve karbonatı bir kapta harmanlayın.
  • Tereyağını geniş bir kapta iyice ezin. Kahverengi şeker, beyaz şeker, vanilya özütü ve tuzu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
  • Elediğiniz kuru malzemeleri de ekleyip mümkün olduğunca az karıştırarak kurabiye hamurunu hazırlayın. İrice kıydığınız bitter çikolatayı da hamura katıp karıştırın.
  • Hamuru, yaklaşık 4-5 cm. çapında bir silindir elde edecek şekilde yuvarlayın. Bu silindiri ikiye bölerek streç filmle sarın ve buzdolabında en az üç saat kadar bekletin.
  • Fırını önceden 165 derecede ısıtın. Buzdolabında 3 saat bekleyen hamuru, çıkarın ve keskin bir bıçakla yaklaşık 1 cm. kalınlığında parçalara bölün.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde aralıklı olarak dizip fırınlayın.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 12 dakika kadar pişirdiğiniz kurabiyeleri fırından alın. İlk başta pişmemiş gibi gözüken ve içleri hafif yumuşak kalan kurabiyeleri süt eşliğinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Korova Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

Buzdolabından çıkardığınız hamuru dilimlere ayırdığınız esnada çikolata parçaları nedeniyle hamur üzerinde kırıklar oluşabilir, elinizle yapıştırabilirsiniz.Tereyağı oda sıcaklığında olmalı ve hamuru yağını salmaması için olabildiğince çabuk toplamalısınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025