Kornişon Turşu Tarifi
Kornişon Turşu tarifi: Kornişon Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Kornişon Turşu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 litre
Kornişon Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kornişon salatalık
- 3 diş sarımsak
- 9-10 adet nohut
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı sıcak su
Kornişon Turşu tarifi nasıl yapılır?
- Salatalıklarımızı güzelce yıkayıp sap kısımlarını temizledikten sonra kavanozlarımıza yerleştiriyoruz.
- Kavanozun yarısına kadar yerleştirdiğimizde araya nohut ve sarımsaklarımızı ekleyebiliriz.
- Ardından tuz, şeker, limon tuzu, sirke ve kaynar suyumuzu ekleyip daha önceden kaynatmış olduğumuz kapak ile iki geri bir ileri olacak şekilde sıkıca ağzını kapatıp ters çeviriyoruz.
- Bir gece böyle bekletip vakumlama işlemi bittikten sonra serin ve karanlık güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.