Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kornişon Turşu Tarifi

Kornişon Turşu

Kornişon Turşu Tarifi

Kornişon Turşu tarifi: Kornişon Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Kornişon Turşu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kornişon Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kornişon salatalık
  • 3 diş sarımsak
  • 9-10 adet nohut
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıcak su

Kornişon Turşu tarifi nasıl yapılır?

  • Salatalıklarımızı güzelce yıkayıp sap kısımlarını temizledikten sonra kavanozlarımıza yerleştiriyoruz.
  • Kavanozun yarısına kadar yerleştirdiğimizde araya nohut ve sarımsaklarımızı ekleyebiliriz.
  • Ardından tuz, şeker, limon tuzu, sirke ve kaynar suyumuzu ekleyip daha önceden kaynatmış olduğumuz kapak ile iki geri bir ileri olacak şekilde sıkıca ağzını kapatıp ters çeviriyoruz.
  • Bir gece böyle bekletip vakumlama işlemi bittikten sonra serin ve karanlık güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025