Kornişon Turşu Tarifi
Kornişon Turşu tarifi: Kornişon Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Kornişon Turşu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 litre
Kornişon Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram  kornişon salatalık
 - 3 diş  sarımsak
 - 9-10 adet  nohut
 - 1 çay kaşığı  limon tuzu
 - 1 çay kaşığı  toz şeker
 - 1 yemek kaşığı  kaya tuzu
 - 1 çay bardağı  üzüm sirkesi
 - 1 su bardağı  sıcak su
 
Kornişon Turşu tarifi nasıl yapılır?
- Salatalıklarımızı güzelce yıkayıp sap kısımlarını temizledikten sonra kavanozlarımıza yerleştiriyoruz.
 - Kavanozun yarısına kadar yerleştirdiğimizde araya nohut ve sarımsaklarımızı ekleyebiliriz.
 - Ardından tuz, şeker, limon tuzu, sirke ve kaynar suyumuzu ekleyip daha önceden kaynatmış olduğumuz kapak ile iki geri bir ileri olacak şekilde sıkıca ağzını kapatıp ters çeviriyoruz.
 - Bir gece böyle bekletip vakumlama işlemi bittikten sonra serin ve karanlık güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.