Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kornişon Turşu Tarifi

Kornişon Turşu

Kornişon Turşu Tarifi

Kornişon Turşu tarifi: Kornişon Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Kornişon Turşu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kornişon Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 kilogram kornişon salatalık
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 4 su bardağı elma sirkesi (veya üzüm)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nohut

Kornişon Turşu tarifi nasıl yapılır?

  • Bir gece önceden kornişonlarımızı suya ıslıyoruz ki dokulu yapısından dolayı aradaki çamuru çıksın.
  • Daha sonra kornişonlarımıza sivri bir bıçak yardımı ile kesikler atalım.
  • Daha sonra sarımsaklarımızı halka halka doğrayalım.
  • Ayrı bir kapta limon tuzu, tuz, sirke ve suyu tuzlar eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Kornişonlarımızı kavanozumuza elimizle bastırarak sıkı sıkı yerleştiriyoruz.
  • 10 gün sonra hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025