Kornişon Turşu Tarifi
Kornişon Turşu tarifi: Kornişon Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Kornişon Turşu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 gün
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük şişe (3 lt.lik)
Kornişon Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 kilogram kornişon salatalık
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 4 su bardağı elma sirkesi (veya üzüm)
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nohut
Kornişon Turşu tarifi nasıl yapılır?
- Bir gece önceden kornişonlarımızı suya ıslıyoruz ki dokulu yapısından dolayı aradaki çamuru çıksın.
- Daha sonra kornişonlarımıza sivri bir bıçak yardımı ile kesikler atalım.
- Daha sonra sarımsaklarımızı halka halka doğrayalım.
- Ayrı bir kapta limon tuzu, tuz, sirke ve suyu tuzlar eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kornişonlarımızı kavanozumuza elimizle bastırarak sıkı sıkı yerleştiriyoruz.
- 10 gün sonra hazır olacaktır. Afiyet olsun.