Körili ve Beyaz Soslu Makarna Tarifi
Körili ve Beyaz Soslu Makarna tarifi: Körili ve Beyaz Soslu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Körili ve Beyaz Soslu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Körili ve Beyaz Soslu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Kalem Makarna
- 1 paket hazır toz köri sosu
- 250 mililitre sıvı krema
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 adet tuz
- 1 adet karabiber
- 1 adet acı sos
Körili ve Beyaz Soslu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bir kaseye sıvı yağ dökelim ve küp küp doğradığımız tavuk göğsünü ilave edelim (Sıvı yağ yaklaşık 2 -3 yemek kaşığı kadar olsa yeterli)
- Ayrı bir kaseye 250 ml sıvı krema alalım ve köri sosunun tamamını ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştıralım. Eğer çok koyu bir sos elde ederseniz biraz süt ilave edebilirsiniz.
- Sosumuz hazır olunca, tavuklu karışıma dökelim ve karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini eklemeyi unutmayalım. Şimdi sıra beyaz sosta.
- Beyaz sos için bir tencereye sıvı yağ ekleyelim (2 yemek kaşığı) ve üzerine unu ilave edip, un kızarıncaya kadar karıştıralım.nUn kızarınca sütü ekleyelim ve koyulaşıncaya kadar çırpalım.
- Koyulaşınca 1 yemek kaşığı margarin ekleyip çırpmaya devam edelim.nSos çok koyu olursa süt ilave edip karıştırabilirsiniz.
- Soslarımızı haşladığımız makarnayla birleştirip servis edelim.