Körili Tavuklu Makarna Tarifi
Körili Tavuklu Makarna tarifi: Körili Tavuklu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Körili Tavuklu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Körili Tavuklu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 200 gram Mantı Makarna (ya da dilediğiniz başka bir türden)
- 1 tatlı kaşığı köri
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kekik
- 1/2 paket krema
Tavuk için:
- 400 gram tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 paket krema
- 2 yemek kaşığı sirke
Körili Tavuklu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavukları küp küp doğruyoruz.
- Doğradığımız tavukların üzerine sirkeyi, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve köriyi ekleyip karıştırıyoruz.
- Kenara alıp baharatlarla tatlanmasını beklerken makarna suyunu kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya tuz ve köriyi ekledikten sonra makarnayı da koyup pişmeye bırakıyoruz.
- Makarnalar pişmeye yakın tavukları da 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırdığımız tavaya atıyoruz ve hızlıca mühürleyip pişiriyoruz.
- Tavukların altını kapatmadan önce kremayı ekliyoruz karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Pişen makarnayı süzüyoruz ve tereyağını eritip makarnayı üzerine koyuyoruz.
- Karıştırıyoruz üzerine kremayı ekleyip, karıştırıyoruz ve altını kapatıp yemeğimizi servise hazır hale getirip afiyetle yiyoruz. Yanına yeşil salata çok yakışıyor. Afiyet olsun.