Körili Tavuklu Arpa Pilavı Tarifi
Körili Tavuklu Arpa Pilavı tarifi: Körili Tavuklu Arpa Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Körili Tavuklu Arpa Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Körili Tavuklu Arpa Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram tavuk eti (küçük dilimlenmiş)
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı jalapeno biber turşusu (dilimlenmiş)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2/3 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
- 1 tutam maydanoz (doğranmış)
- 1 tutam tuz
Körili Tavuklu Arpa Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları suyunu çekene kadar kavurun.
- Arpa şehriye ve turşuyu da ekleyip karıştırın.
- Baharatları ekleyip bir iki dakika sonra su ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin, kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin.
- Suyunu çekince piştiğinden emin olup 10 dakika demlenmesini bekleyin. Maydanozla servis edin. Afiyet olsun.
Körili Tavuklu Arpa Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Dibinin tutmaması için aralıklarla karıştırınız.