Körili Pilav Tarifi
Körili Pilav tarifi: Körili Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Körili Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Körili Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tavuk göğsü
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 yemek kaşığı köri
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 2 su bardağı pirinç
- 6 bardak su
- 1 yemek kaşığı tuz
Körili Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle derin bir tencerede tavuğumuzu 10 dakika kadar haşlayalım. Haşladığımız tavuğu elimizle bir güzel didikleyelim.
- Ayrı bir tencere tereyağı ve ay çiçek yağını birlikte eritelim.
- Soğanları jülyen şekilde doğrayıp, yağımızla birlikte birazcık kavuralım.
- Havuçlarımızı da rendeleyip, soğanların üstüne ekleyip biraz karıştıralım. Ardından da haşladığımız tavukları ekleyelim.
- Güzelce karıştırdıktan sonra elimizdeki tüm baharatları (sırası farketmez) isteğe göre ekleyip, bir güzel harmanlayarak karıştıralım.
- Soya sosunu da ekledikten sonra pirinç ve tuzu da ilave edelim. Afiyet olsun.
Körili Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağın çok yanmaması ve soğanın çok kavrulmamasına dikkat edin.