Körili Nohutlu Kabak Tarifi
Körili Nohutlu Kabak tarifi: Körili Nohutlu Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Körili Nohutlu Kabak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Körili Nohutlu Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 avuç dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 çay kaşığı köri
- 1 çay bardağı su
- 1 paket krema (200 ml)
Körili Nohutlu Kabak tarifi nasıl yapılır?
- Yıkadığınız kabakların uç kısımlarını kesin ve ardından yarım ay şeklinde olacak şekilde ortadan ikiye bölüp dilimleyin.
- Bir soyacak ile önce havucu soyun ve soyacakla havucu uzun şeritler halinde kesin.
- Dereotunu doğrayın.
- Bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek ısıtın.
- Pirinci üzerine ekleyerek hafifçe kavurun ve ardından sıcak suyunu da ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- Pirinç pilavı pişerken ayrı bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Kabak ve havucu tavaya alarak sotelemeye başlayın.
- Tavadaki sebzelere tuz, karabiber ekleyin ve ardından haşlanmış nohutları da ekleyerek karıştırın ve sotelemeye devam edin.
- Önce köriyi ekleyin ve iyice sebzelerle birleşene dek karıştırın.
- Ardından suyu ve kremayı ekleyerek sebzeler yumuşayınca dek pişirin. Tavadan almadan önce kıydığınız dereotunu da ekleyerek karıştırın.
- Servis tabağına önce pilavı, üzerine de körili kabaklı nohutu koyun. Akşam yemeğiniz hazır, afiyet olsun!