Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Körili Nohutlu Kabak Tarifi

Körili Nohutlu Kabak

Körili Nohutlu Kabak Tarifi

Körili Nohutlu Kabak tarifi: Körili Nohutlu Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Körili Nohutlu Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Körili Nohutlu Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 avuç dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 çay kaşığı köri
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket krema (200 ml)

Körili Nohutlu Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • Yıkadığınız kabakların uç kısımlarını kesin ve ardından yarım ay şeklinde olacak şekilde ortadan ikiye bölüp dilimleyin.
  • Bir soyacak ile önce havucu soyun ve soyacakla havucu uzun şeritler halinde kesin.
  • Dereotunu doğrayın.
  • Bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek ısıtın.
  • Pirinci üzerine ekleyerek hafifçe kavurun ve ardından sıcak suyunu da ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pirinç pilavı pişerken  ayrı bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Kabak ve havucu tavaya alarak sotelemeye başlayın.
  • Tavadaki sebzelere tuz, karabiber ekleyin ve ardından haşlanmış nohutları da ekleyerek karıştırın ve sotelemeye devam edin.
  • Önce köriyi ekleyin ve iyice sebzelerle birleşene dek karıştırın.
  • Ardından suyu ve kremayı ekleyerek sebzeler yumuşayınca dek pişirin. Tavadan almadan önce kıydığınız dereotunu da ekleyerek karıştırın.
  • Servis tabağına önce pilavı, üzerine de körili kabaklı nohutu koyun.  Akşam yemeğiniz hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025