Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Körili Mantarlı Tavuk Tarifi

Körili Mantarlı Tavuk

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi

Körili Mantarlı Tavuk tarifi: Körili Mantarlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Körili Mantarlı Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Körili Mantarlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5-6 adet mantar
  • 250 gram tavuk göğsü
  • 100 ml. krema
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Körili Mantarlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
  • Tavukları küçük küçük doğrayın. Tereyağında çevire çevire pişirin, mantarları temizleyip tavuklarla beraber çevirmeye devam edin.
  • Kırmızı biber ve havucu eş büyüklükte uzun uzun keserek tavaya ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve köriyi ilave edin.
  • Kremayı ilave edip, ocağın altını kısın.
  • Krema çekene kadar kısık ateşte pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Körili Mantarlı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Krema, tavuğa eklenirken oda sıcaklığında olmalıdır. Kremanın kesimemesi için eklemeden önce 2-3 dakika ocağın altını kapatabilir, yemeğin ısısını biraz düşürebilirsiniz.

Körili Mantarlı Tavuk tarifi için servis önerisi

Dilerseniz maydanoz yaprakları ile renklendirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025