Körili Mantarlı Tavuk Tarifi
Körili Mantarlı Tavuk tarifi: Körili Mantarlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Körili Mantarlı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Körili Mantarlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5-6 adet mantar
- 250 gram tavuk göğsü
- 100 ml. krema
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Körili Mantarlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
- Tavukları küçük küçük doğrayın. Tereyağında çevire çevire pişirin, mantarları temizleyip tavuklarla beraber çevirmeye devam edin.
- Kırmızı biber ve havucu eş büyüklükte uzun uzun keserek tavaya ekleyin.
- Tuz, karabiber ve köriyi ilave edin.
- Kremayı ilave edip, ocağın altını kısın.
- Krema çekene kadar kısık ateşte pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Körili Mantarlı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Krema, tavuğa eklenirken oda sıcaklığında olmalıdır. Kremanın kesimemesi için eklemeden önce 2-3 dakika ocağın altını kapatabilir, yemeğin ısısını biraz düşürebilirsiniz.
Körili Mantarlı Tavuk tarifi için servis önerisi
Dilerseniz maydanoz yaprakları ile renklendirebilirsiniz.