Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Körili Karnabahar Çorbası Tarifi

Körili Karnabahar Çorbası

Körili Karnabahar Çorbası Tarifi

Körili Karnabahar Çorbası tarifi: Körili Karnabahar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Körili Karnabahar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Körili Karnabahar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 su bardağı süt
  • 6 su bardağı su
  • 1/2 demet pazı

Körili Karnabahar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
  • Üzerine zeytin yağını, sarımsak tozunu, karabiberi, kimyonu, kırmızı toz biberi, köriyi ve tuzu ekleyip ellerinizle karıştırın. 190 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Kırmızı soğanları zeytin yağında kavurun. Soyulup doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Havuçları küçük küpler halinde doğrayın ve tencereye alın. Biraz kavurduktan sonra tuz, karabiber ve toz zencefili ekleyip karıştırın.
  • Fırınladığınız karnabaharları rondodan geçirin ve tencereye ekleyin.
  • Karışıma sütü ekleyip karıştırın ve ardından suyu ekleyin. Kapağı kapalı bir şekilde, ara ara karıştırarak kaynatın.
  • Kaynayan çorbaya ince doğranmış pazıları ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra blenderdan geçirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025