Körili Karnabahar Çorbası Tarifi
Körili Karnabahar Çorbası tarifi: Körili Karnabahar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Körili Karnabahar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Körili Karnabahar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kırmızı soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 su bardağı süt
- 6 su bardağı su
- 1/2 demet pazı
Körili Karnabahar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
- Üzerine zeytin yağını, sarımsak tozunu, karabiberi, kimyonu, kırmızı toz biberi, köriyi ve tuzu ekleyip ellerinizle karıştırın. 190 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Kırmızı soğanları zeytin yağında kavurun. Soyulup doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Havuçları küçük küpler halinde doğrayın ve tencereye alın. Biraz kavurduktan sonra tuz, karabiber ve toz zencefili ekleyip karıştırın.
- Fırınladığınız karnabaharları rondodan geçirin ve tencereye ekleyin.
- Karışıma sütü ekleyip karıştırın ve ardından suyu ekleyin. Kapağı kapalı bir şekilde, ara ara karıştırarak kaynatın.
- Kaynayan çorbaya ince doğranmış pazıları ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra blenderdan geçirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.