Körili Börülce Tarifi
Körili Börülce tarifi: Körili Börülce için gerekli malzemeler nelerdir? Körili Börülce nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Körili Börülce yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram kuru börülce (önceden suda ıslatılmış)
- 15 gram dereotu
- 15 gram taze soğan
- 1 çay kaşığı köri
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3 cl. zeytinyağı
- 2 cl. nar ekşisi
Körili Börülce tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkayıp sap kısımlarını ayıkladığınız dereotu ve taze soğanları ince ince doğrayın.
- Diriliği gidene kadar kaynar suda haşladığınız kuru börülcelerin haşlama suyunu süzün. Soğuttuktan sonra geniş bir servis tabağına alın.
- Köri, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisini küçük bir kapta harmanlayın.
- Doğranmış dereotu ve taze soğanlarla harmanladığınız kuru börülcelere hazırladığınız sosu ekleyin. Ilık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Körili Börülce tarifinin püf noktası nedir?
Önceden suda ıslattığınız börülceleri suyunu süzdükten sonra duru suda kısa sürede haşlamaya özen gösterin.Daha önceden haşlamış olduğunuz kuru börülceleri meze yapımında kullanabilirsiniz.