Köri Soslu Tavuklu Pilav Tarifi
Köri Soslu Tavuklu Pilav tarifi: Köri Soslu Tavuklu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Köri Soslu Tavuklu Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Köri Soslu Tavuklu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köri soslu tavuk için:
- 500 gram tavuk but (sotelik doğranmış)
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pilav için:
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
Köri Soslu Tavuklu Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Tavaya sıvı yağı koyup ısınmasını bekleyin. Sonra tavukları ekleyin. Bir karıştırıp tavanın kapağını kapatın. Tavuk parçaları suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Sonra baharatları üzerine ekleyip 5 dakika kadar soteleyin.
- Pirinci ılık suda 10 dakika kadar bekletin. Sonra pirinci iyice süzün. Pilav tenceresine tereyağı koyup erimesini bekleyin. Tereyağı ısınıp, köpürmeye başladıktan sonra pirinci ekleyin.
- Karıştırıp, tereyağın pirinç ile harmanlanmasını sağlayın. Üzerine 3 su bardağı kaynar suyu ekleyin, tuzu da ekleyin. Suyunu çekene dek pişirmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve kapak ile tencere arasına havlu peçete koyup, pilavı demlendirin.
- Kalıp çıkarabileceğiniz bir kabın içine, tavukları koyun. Üzerine pilavı ekleyip, iyice bastırın. Sunum tabağını kabın üzerine koyun. Kabı ters çevirin. Pasta gibi şekilli bir pilav görüntüsü oluşacak. Afiyet olsun.
Köri Soslu Tavuklu Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk pişerken suyunu verince, yarım bardak tavuk suyunu kenara ayırıp pilavı pişirirken eklerseniz pilav daha lezzetli olacaktır. (2,5 su bardağı kaynar su, yarım su bardağı tavuk suyu)