Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köri Soslu Tavuklu Patates Topları Tarifi

Köri Soslu Tavuklu Patates Topları

Köri Soslu Tavuklu Patates Topları Tarifi

Köri Soslu Tavuklu Patates Topları tarifi: Köri Soslu Tavuklu Patates Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Köri Soslu Tavuklu Patates Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köri Soslu Tavuklu Patates Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sebzeli Tavuk İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kilogram tavuk (doğranmış)
  • 1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (doğranmış)
  • 300 gram mantar (iri doğranmış)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı su

Patates Topları İçin:

  • 5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Körili Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 100 gram rendelenmiş mozarella peyniri (arzuya göre kaşar peyniri)

Köri Soslu Tavuklu Patates Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri bir tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp tereyağı ve tuzla tatlandırıp püre haline getirin. Kişi sayısına göre eşit parçalara bölüp top haline getirin.
  • Tavukları pişireceğiniz tavayı ısıtın ve sıvı yağ ekleyip tavukları suyunu salıp çekene dek pişirin.
  • Soğanları da tavukların üzerine ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Ardından kapya biberi de ilave edip kavurun ve mantarları ekleyip suyunu salıp çekmesini bekleyin. Ara ara karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ilave edip karıştırın ve son olarak suyunu ilave edip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
  • Sos için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve sıvı yağ ekleyin. Üzerine un ve köriyi ilave edip 2-3 dakika kavurun. Sütü de yavaş yavaş ilave edip sürekli olarak karıştırın. Kaynamaya ve kıvamı koyulaşmaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Beklerken çok koyulaşırsa su veya sütle açın.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Borcama pişirdiğiniz sebzeli tavuğu yayın. Üzerine hazırladığınız patates toplarını, aralarında boşluk olacak şekilde dizin. Her bir patates topunun üzerine köri sosundan eşit miktarda dökün. Son olarak üzerlerine rendelenmiş mozarella ilave edip 200 derece fırında üzerleri kızarana dek 15 dakika pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025