Köri Soslu Tavuklu Makarna Tarifi
Köri Soslu Tavuklu Makarna tarifi: Köri Soslu Tavuklu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Köri Soslu Tavuklu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köri Soslu Tavuklu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Kalem Makarna
- 350 mililitre krema
- 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 2 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Köri Soslu Tavuklu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede makarnayı haşlayın.
- Bu esnada başka bir tencerede tereyağını eritin ve tavukları soteleyin.
- Tavukların beyaz bir renk aldığını görünce kremayı tavukların üzerine dökün ve hafif kaynamaya başlayıncaya kadar bekleyin. Bu esnada arada bir tavukları karıştırmayı unutmayın.
- Krema kaynayınca köriyi ve tuzu ekleyip karıştırın. Krema ve köri tamamen karışınca fesleğeni ekleyin.
- Haşladığınız makarnanın suyundan yarım kepçe kadar ayırın ve makarnayı süzün.
- Ayırdığınız makarna suyunu tavukların üzerine dökün ve karıştırın.
- Son olarak makarnaları da tavukların üzerine dökün ve karıştırın.
- Köri soslu tavuklu makarnanızı çok az dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Köri Soslu Tavuklu Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Al dente kıvamı elde etmek için makarnayı üzerinde yazan süreden 2-3 dakika kadar az pişirmeniz yeterli olacaktır.
Köri Soslu Tavuklu Makarna tarifi için servis önerisi
Yemeğinizin üzerini dere otu ile süsleyip servis edebilirsiniz.