Köri Soslu Tavuk Kalça Tarifi
Köri Soslu Tavuk Kalça tarifi: Köri Soslu Tavuk Kalça için gerekli malzemeler nelerdir? Köri Soslu Tavuk Kalça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Köri Soslu Tavuk Kalça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram tavuk kalça
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı köri
- 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 10-15 dilim kaşar peyniri
Köri Soslu Tavuk Kalça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı güzelce yıkayalım ve kesme tahtasına alalım.
- Bıçakla üstlerine derin ancak tavuklar kopmayacak şekilde çizikler açalım.
- Küçük ve ince dilimlediğimiz domates ve kaşar peynirden birer tane tavuğun çizik attığımız yerlerine sıkıştıralım.
- Zeytinyağını, salçayı, baharatları bir kapta karıştıralım ve yoğun kıvamını azaltacak miktarda su ekleyip, tekrar karıştıralım.
- Çizdiğimiz tavukları fırın tepsisine alalım ve hazırladığımız salçalı su karışımını tavukların üzerinde gezdirelim.
- Sürme fırçasıyla karışımı tavuklara iyice yedirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim ve sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.
Köri Soslu Tavuk Kalça tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarifi göğüs etinden de yapabilirsiniz.