Köri Soslu Tavuk Tarifi
Köri Soslu Tavuk tarifi: Köri Soslu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Köri Soslu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Köri Soslu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 1,5 litre su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Köri Soslu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hiçbir işlem yapılmamış tavuklar suda haşlanır.
- Haşlanmış tavuklar bir çatal ile tutulur ve bıçakla küp küp doğranır.
- Küp doğranmış tavuklar kızdırılmış yağda iyice kızarıp renk alana kadar kızartılır.
- Ayrı bir tavada köri sos hazırlanmaya başlanır öncelikle tereyağ eritilir, içine un eklenip kavrulur. Un ve tereyağı bütünleşince süt azar azar çırparak eklenir.
- Hepsi bütünleşip pürüzsüz bir krema kıvamı olduğunda kaşar, köri, tuz, karabiber, muskat rendesi ve diğer malzemeler eklenir çırpılarak köri sos elde edilir.
- Hazırladığınız sos kavrulan tavuklara eklenip karıştırılır ve 5 dakika daha pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir.
Köri Soslu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Un topak topak kalmasın diye sosu durmadan çırpalım.
Köri Soslu Tavuk tarifi için servis önerisi
Köri soslu tavuğumuzu taze nane yaprakları ile süsleyebiliriz.