Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi
Köri Soslu Mantarlı Tavuk tarifi: Köri Soslu Mantarlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Köri Soslu Mantarlı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köri Soslu Mantarlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tavuk göğsü
- 400 gram kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Köri sos için:
- 1 kahve fincanı un
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Köri Soslu Mantarlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın ve 2 yemek kaşığı tereyağında kavurmaya başlayın, tavuklar sularını salıp tekrar çekmeye başladığında, doğradığınız mantarları da ekleyin.
- Mantarlar da suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmayı sürdürün.
- O sırada ayrı bir sos tenceresinde kalan tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana dek kavurun.
- Tencerenin altını kapatın ve kavrulan una sütü ve suyu ekleyip, krema kıvamına gelene dek karıştırın.
- Köri, tuz ve karabiber ekledikten sonra özleşene dek ocağın altını açıp tekrar kavurun, yaklaşık 2 dakika yeterli olacaktır.
- Hazırladığınız körili sosu, mantarlı tavukla birleştirin ve 5 dakika kadar daha pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.