Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi

Köri Soslu Mantarlı Tavuk

Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi

Köri Soslu Mantarlı Tavuk tarifi: Köri Soslu Mantarlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Köri Soslu Mantarlı Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köri Soslu Mantarlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 400 gram kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Köri sos için:

  • 1 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Köri Soslu Mantarlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın ve 2 yemek kaşığı tereyağında kavurmaya başlayın, tavuklar sularını salıp tekrar çekmeye başladığında, doğradığınız mantarları da ekleyin.
  • Mantarlar da suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmayı sürdürün.
  • O sırada ayrı bir sos tenceresinde kalan tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana dek kavurun.
  • Tencerenin altını kapatın ve kavrulan una sütü ve suyu ekleyip, krema kıvamına gelene dek karıştırın.
  • Köri, tuz ve karabiber ekledikten sonra özleşene dek ocağın altını açıp tekrar kavurun, yaklaşık 2 dakika yeterli olacaktır.
  • Hazırladığınız körili sosu, mantarlı tavukla birleştirin ve 5 dakika kadar daha pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025