Köri Soslu Karnabaharlı Nohut Yemeği Tarifi
Köri Soslu Karnabaharlı Nohut Yemeği tarifi: Köri Soslu Karnabaharlı Nohut Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Köri Soslu Karnabaharlı Nohut Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köri Soslu Karnabaharlı Nohut Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram karnabahar
- 250 gram nohut
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1,5 çay kaşığı köri
- 1 su bardağı krema
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/4 demet maydanoz (servisi için)
Pişirmek için:
Köri Soslu Karnabaharlı Nohut Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizin tenceresine nohut, soğan, sıvı yağ, sarımsak ve suyu ekleyin.
- Ziyafet’i 9 numaralı Bakliyat modunda çalıştırın ve geri sayım göstergesinde 30 dakika geçene dek pişirin.
- Ardından kontrollü olarak buhar tahliyesini sağladıktan sonra kapağını açın.
- Karnabahar, köri, tuz ve karabiberi ekleyip Bakliyat modu geri sayımından 5 dakika sonra programı kapatın.
- Yine buhar tahliyesini yaptığınıza emin olduktan sonra ilk sıcaklığının yaklaşık 5 dakika kadar bekleyerek geçmesini sağlayın.
- Kremayı ve tereyağını ilk sıcaklık geçtikten sonra ilave edip karıştırın.
- İncecik kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edin. Ziyafet olsun.
Köri Soslu Karnabaharlı Nohut Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.