Köpük Muhallebi Tarifi
Köpük Muhallebi tarifi: Köpük Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Köpük Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Köpük Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 1 litre süt
Köpük Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye un ve şekeri alalım. Kuru malzemeleri tel çırpıcı ile güzelce çırpalım. Bu işlem unun topak topak olmasını engelliyor.
- Yumurtaların beyazlarını ayırın. Ayrılan yumurta sarılarını ve sütü karışıma katıp, tekrar çırpıyoruz. Böylece yumurta da süte karışacak.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Sürekli karıştırmazsak muhallebinin hemen dibi tutabilir.
- Kaynadıktan sonra vanilyayı katıp karıştırıyoruz ardından ocaktan alıp, soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.
- Bu arada yumurta beyazlarını mikser ile kocaman köpük olana kadar çırpalım. Kap ters çevrilince köpük akmayacak kıvam da olsun.
- Köpüğü tenceredeki muhallebiye katalım ve yavaş yavaş köpüğü söndürmeden karıştıralım.
- Muhallebi hazır. Kaselere alıp, dolapta bir süre soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Köpük Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta akıyla yaptığımız köpüğü söndürmeden muhallebiye karıştırmak çok önemli. Köpüğü söndürmemeye özen göstererek alttan üste doğru muhallebiye yedirin.
Köpük Muhallebi tarifi için servis önerisi
Üzerine biraz tarçın serperek de servis edebilirsiniz.