Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köpoğlu Mancası Tarifi

Köpoğlu Mancası

Köpoğlu Mancası Tarifi

Köpoğlu Mancası tarifi: Köpoğlu Mancası için gerekli malzemeler nelerdir? Köpoğlu Mancası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köpoğlu Mancası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet patlıcan
  • 8 adet çarliston biber
  • 3 adet domates
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • 1 kase yoğurt

Köpoğlu Mancası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patlıcanları, biberleri domatesleri yıkadıktan sonra tepsiye yerleştirin.
  • Üstlerine bıçak yardımıyla birer kesik açın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika közlenmeye bırakın.
  • Sebzeler közlendikten sonra fırından alın ve kabuklarını soyduktan sonra doğrayarak derince bir kaseye alın.
  • Üstlerine zeytinyağı, sirke, nar ekşisi ve ince doğranmış maydanozları ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Sarımsakları da üstlerine rendeleyin ve güzelce karıştırın. Üzerine yoğurt ilave ederek servis edin.

Köpoğlu Mancası tarifinin püf noktası nedir?

Damak zevkinize göre köpoğlu mancasını közleyerek yapmak yerine kızartarak da yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025