Köpoğlu Tarifi
Köpoğlu tarifi: Köpoğlu için gerekli malzemeler nelerdir? Köpoğlu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köpoğlu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kapya biber
- 1 adet büyük boy domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Köpoğlu tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları ve kapya biberleri bir közleme tavasında güzelce közleyin ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Tavaya zeytinyağını koyup, küçük küçük doğranmış domates ve biberleri kavurun. Kavrulan domates ve biberlerin üzerine patlıcan ve kapya biberleri ekleyin.
- Baharatları ve tuzu da ekledikten sonra yaklaşık 5 dakika hepsini birlikte kavurun. Ve daha sonra bir servis tabağına alıp soğumaya bırakın.
- Üzeri için sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Küçük bir tavada zeytinyağını kızdırıp üzerine toz kırmızı biberi ekleyin. Servis tabağındaki patlıcanlı mezenin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonra da zeytinyağlı kırmızı biberi dökün ve maydanozla süsleyin. Mezeniz servise hazır! Afiyet olsun!