Kopar At Kurabiye Tarifi
Kopar At Kurabiye tarifi: Kopar At Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kopar At Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Kopar At Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (310-330 g)
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
Kopar At Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, tereyağı, sirke ve sıvı yağı geniş bir karıştırma kabına alın.
- Tereyağını ezerek diğer malzemelerle karışmasını sağlayın.
- Un, pudra şekeri, kabartma tozunu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Son olarak kuru üzümleri de ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzda bir kez sıkın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçene dek dinlendirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun!