Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kopar At Kurabiye Tarifi

Kopar At Kurabiye

Kopar At Kurabiye Tarifi

Kopar At Kurabiye tarifi: Kopar At Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kopar At Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kopar At Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (310-330 g)
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm

Kopar At Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, tereyağı, sirke ve sıvı yağı geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Tereyağını ezerek diğer malzemelerle karışmasını sağlayın.
  • Un, pudra şekeri, kabartma tozunu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Son olarak kuru üzümleri de ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzda bir kez sıkın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçene dek dinlendirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025