Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Konya’dan Etli Ekmek Tarifi

Konya’dan Etli Ekmek

Konya’dan Etli Ekmek Tarifi

Konya’dan Etli Ekmek tarifi: Konya’dan Etli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Konya’dan Etli Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Konya’dan Etli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 225 gram un
  • 75 gram kepekli un
  • 15 gram instant maya
  • 250 ml. ılık su
  • 10 gram tuz

İç harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Konya’dan Etli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Biberleri, soğan ve domatesleri incecik şekilde doğrayın. Özellikle domateslerin iç kısımlarındaki çekirdekleri çıkararak doğramaya özen gösterin. Ardından tüm malzemeleri, baharatlar ve tuzla birlikte güzelce karıştırın.

Konya’dan Etli Ekmek tarifi için servis önerisi

Dilerseniz etli ekmeklerinizi pişirirken yanında biber de pişirebilir bu biberlerle servis edebilirsiniz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz da ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025