Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Konya Usulü Höşmerim Tarifi

Konya Usulü Höşmerim

Konya Usulü Höşmerim Tarifi

Konya Usulü Höşmerim tarifi: Konya Usulü Höşmerim için gerekli malzemeler nelerdir? Konya Usulü Höşmerim nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Konya Usulü Höşmerim yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram kaymak
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (tuzsuz yok ise tuzlu kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı bal

Konya Usulü Höşmerim tarifi nasıl yapılır?

  • 150 gram kaymağımızı teflon tencereye koyuyoruz. Bir kaşık tereyağımızı ekliyoruz. Ocağın altını açıyoruz. İkisini köpürene kadar karıştırıyoruz.
  • 1 su bardağı unu da ekledikten sonra iyice kavuruyoruz. Not: Kavurma işlemi uzun süre alıcaktır lütfen pes etmeyin ve rengi kahverengi olana kadar kavurun.  2. not: Bu sırada sütü kaynaması için koyalım.
  • 1 su bardağı sütümüzü ekliyoruz. Sütün çekmesini bekleyin. Not: Sütü bir anda ekleyince köpürücek ve ses çıkıcak. Korkmadan karıştırın.
  • Çeyrek su bardağı şekerimizi ve iki yemek kaşığı balımızı ekliyoruz. Biraz karıştırın ve altını kapatın.
  • Altını kapattıktan sonra karıştırmaya devam edin.
  • Ve... Servise hazır.

Konya Usulü Höşmerim tarifinin püf noktası nedir?

Yemek kaşığınızı sırayla üstünde gezdirerek resimdeki şekli verebilirsiniz. Üstüne bal gezdirerek ve Antep fıstığı parçacıkları ekleyerek süsleyebilirsiniz. Yaz ise yanına sade dondurma servisi çok güzel olabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025