Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Konserve Şakşuka Tarifi

Konserve Şakşuka

Konserve Şakşuka Tarifi

Konserve Şakşuka tarifi: Konserve Şakşuka için gerekli malzemeler nelerdir? Konserve Şakşuka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Konserve Şakşuka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram domates
  • 1 kilogram patlıcan
  • 1/2 kilogram kapya biber
  • 1/2 kilogram yeşil biber
  • 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Konserve Şakşuka tarifi nasıl yapılır?

  • Domatesler yıkanır, iri parçalar halinde doğranır. Mutfak robotundan biraz çekilir. Çok sulu olmayacak. Kabukları soymanıza gerek yok.
  • Uygun bir tencereye alınır. Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakılır.
  • Patlıcanlar alacalı soyulur ve jülyen (parmak kalınlığında) doğranır. Tuzlu suda 10-15 dakika bekletilir. Biberler de jülyen doğranır.
  • Patlıcanlar kurulanır, az tuzla kızgın yağda kızartılır. Sonrasında kapya biber ve yeşil biber de biraz tuzlanarak kızartılır.
  • Kaynayıp kıvam alan domates püresine tuz ve sarımsak rendesi eklenir. Kızartılan sebzeler de ilave edilir. 4-5 dakika pişirilir.
  • Sıcakken temiz kavanozlara eşit şekilde paylaştırılır. Sterilize edilen kapaklar sıkıca kapatılır ve kavanozlar ters çevrilir.
  • Bozuk kapak varsa burada belli olacaktır. O zaman değiştirilebilirsiniz. Soğuduktan sonra güneş almayan karanlık ve serin bir ortamda veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Konserve Şakşuka tarifinin püf noktası nedir?

Sebzeler kızartıldınız için sosa extradan yağ eklemedim. 6 adet 425 ml kavanoz yeterli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025