Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Konak Kebabı Tarifi

Konak Kebabı

Konak Kebabı Tarifi

Konak Kebabı tarifi: Konak Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Konak Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Konak Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcanlar için:

  • 2 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 350 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam pul biber

Püresi için:

  • 4 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üstü için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Konak Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve kabaca doğrayın. Tencereye alıp, üstüne geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. (Patateslerinizin su yerine hiç susuz olarak fırın tepsisinde de pişirip bunu yapabilirsiniz.)
  • Haşlanmış patatesleri blender yardımı ile püre haline getirin.İçine tereyağını ve sütü de ekleyip, tereyağı eriyene dek güzelce karıştırın. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra tekrar karıştırın. Püreniz hazır.
  • Patlıcanları alacalı soyun ve her bir patlıcanlı enine üçe dilimleyin. Acısını çıkartmak için tuzlu su dolu bir kapta 15 dakika bekletin.
  • Patlıcanlar beklerken, içi için gerekli olan soğanları yemeklik doğrayın.
  • Zeytinyağı aldığınız bir tavada pembeleşene dek kavurun. Ardından etleri de ekleyip, etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmaya devam edin.
  • Etler de kavrulduktan sonra, küp küp doğradığınız biberleri ve domatesleri ekleyin.
  • Sıcak suyu da ekledikten sonra, üstü kapalı olarak etler iyice yumuşayana dek pişirin. Yaklaşık 15 dakika. Ardından baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın.
  • Patlıcanları sudan alın, kurulayın ve sıvı yağı kızdırdığınız bir kızartma tavasında, arkalı önlü olarak güzelce kızartın.
  • Bir fırın tepsisine alın.
  • Üstlerine hazırladığınız iç harcı paylaştırın.
  • Onun da üstüne patates püresini paylaştırın ve en üste rendelenmiş kaşarları serptikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Fırından alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025