Konak Kebabı Tarifi
Konak Kebabı tarifi: Konak Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Konak Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Konak Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patlıcanlar için:
- 2 adet patlıcan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 350 gram dana kuşbaşı eti
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam pul biber
Püresi için:
- 4 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Üstü için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Konak Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve kabaca doğrayın. Tencereye alıp, üstüne geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. (Patateslerinizin su yerine hiç susuz olarak fırın tepsisinde de pişirip bunu yapabilirsiniz.)
- Haşlanmış patatesleri blender yardımı ile püre haline getirin.İçine tereyağını ve sütü de ekleyip, tereyağı eriyene dek güzelce karıştırın. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra tekrar karıştırın. Püreniz hazır.
- Patlıcanları alacalı soyun ve her bir patlıcanlı enine üçe dilimleyin. Acısını çıkartmak için tuzlu su dolu bir kapta 15 dakika bekletin.
- Patlıcanlar beklerken, içi için gerekli olan soğanları yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağı aldığınız bir tavada pembeleşene dek kavurun. Ardından etleri de ekleyip, etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmaya devam edin.
- Etler de kavrulduktan sonra, küp küp doğradığınız biberleri ve domatesleri ekleyin.
- Sıcak suyu da ekledikten sonra, üstü kapalı olarak etler iyice yumuşayana dek pişirin. Yaklaşık 15 dakika. Ardından baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın.
- Patlıcanları sudan alın, kurulayın ve sıvı yağı kızdırdığınız bir kızartma tavasında, arkalı önlü olarak güzelce kızartın.
- Bir fırın tepsisine alın.
- Üstlerine hazırladığınız iç harcı paylaştırın.
- Onun da üstüne patates püresini paylaştırın ve en üste rendelenmiş kaşarları serptikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.