Köme Çorbası Tarifi
Köme Çorbası tarifi: Köme Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Köme Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köme Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağı haşlanmış buğday
- 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1/2 adet patates
- 1 adet yeşil biber
- 1/2 adet domates
- 1/2 adet patlıcan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kuru nane
Köme Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlayın.
- Yeşil mercimeğin de suyunu değiştirerek siyah suyunu salmasını sağlayarak haşlayın.
- Bir kabın içinde yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unu karıştırın.
- Bu karışımı tencerenize alın ve çırpma teliyle karıştırın.
- Suyu ilave edin ve çırpma teliyle karıştırın.
- Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin.
- Biberi, patatesi ve domatesi de küp küp doğrayın.
- Çorbanın içine önce buğday, mercimek ve nohutu ekleyin. Ardından da sebzeleri ve tuzu ilave ederek 25 dakika kısık ateşte pişirin.
- Tereyağını eritin ve kuru naneyi eriyen yağa ilave edin.
- Çorbaları kaseye alın ve üzerine erimiş tereyağı dökerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!