Kombucha Tarifi
Kombucha tarifi: Kombucha için gerekli malzemeler nelerdir? Kombucha nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük şişe (3 lt.lik)
Kombucha yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet mantar (kombucha mantarı)
- 7 adet siyah çay (poşet)
- 1 litre kaynar su
- 2 litre su (temiz, içme suyu)
- 1 su bardağı toz şeker
Kombucha tarifi nasıl yapılır?
- 1 litre kaynamış suya 1 su bardağı şekeri ekleyip çözülene kadar plastik ya da cam bir kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
- Çay poşetlerini şekerli suya ekleyelim ve 20 dakika demlenmesini bekleyelim.
- Daha sonra demlenen çayımıza 2 lt soğuk suyu ekleyelim.
- Temiz elle mantarımızı pürüzsüz kısmı üste gelecek şekilde çayımızın üzerine ekleyelim.
- Kavanozumuzun üzerini 3 kat kağıt havlu ile örtelim ve paket lastiği ile etrafını saralım. Karanlık bir yere alalım ve 7 ila 10 gün bekletelim.
- 7 ila 10 gün bekleyen kavanozumuzu açalım, mantarımız yavrulamış olacak ve 2 mantarımız olmuş olacak :)
- tekrar kombuchamızı süzüp başka bir şişeye alalım dilersek biraz kombuchamızdan saklayalım ki diğer kombucha yapacağımız zaman kullanabilelim.
- Böylece diğer kombuchamız daha kolay olur. İşte bu kadar afiyet olsun.
Kombucha tarifinin püf noktası nedir?
siyah çay kullanmak istemeyenler, yeşil çay ya da beyaz çayla da yapabilirler ya da karışık da kullanabilirler.