Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kömbe Tarifi

Kömbe

Kömbe Tarifi

Kömbe tarifi: Kömbe için gerekli malzemeler nelerdir? Kömbe nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kömbe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kömbe için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri (tepeleme)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6-6,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 kase susam

Kömbe baharatı için:

  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 1/2 çay kaşığı rezene
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı karanfil
  • 1 çay kaşığı mahlep

Kömbe tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç hepsini karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyin.
  • Ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde alıp susama batırıp kerebiç tahtasıyla şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
  • Ne beyaz kalsın ne çok kızarsın. Soğuduktan sonra tüketin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025