Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kömbe Tarifi

Kömbe

Kömbe Tarifi

Kömbe tarifi: Kömbe için gerekli malzemeler nelerdir? Kömbe nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kömbe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı
  • 7-8 su bardağı un (kontrollü)

İçi için:

  • 1 su bardağı ceviz içi (iri doğanmış)
  • 1 su bardağı hurma (doğranmış)

Üzeri için:

  • 1 kase susam

Kömbe tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün malzemeyi yoğurma kabına alıyoruz, unu azar azar ekliyoruz. Yumuşacık bir hamur elde edeceğiz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini hurma veya ceviz ile dolduruyoruz.
  • Yuvarlayıp bir tarafını susama buladıktan sonra kalıba basıp şekil veriyoruz, yağlı kağıt ‏serili tepsiye diziyoruz.
  • Fırında 35-40 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kömbe tarifinin püf noktası nedir?

Kalıbınız yoksa desenli silikon nihale ile de şekil verebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025