Kömbe Tarifi
Kömbe tarifi: Kömbe için gerekli malzemeler nelerdir? Kömbe nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kömbe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı kömbe baharatı
- 7-8 su bardağı un (kontrollü)
İçi için:
- 1 su bardağı ceviz içi (iri doğanmış)
- 1 su bardağı hurma (doğranmış)
Üzeri için:
Kömbe tarifi nasıl yapılır?
- Bütün malzemeyi yoğurma kabına alıyoruz, unu azar azar ekliyoruz. Yumuşacık bir hamur elde edeceğiz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini hurma veya ceviz ile dolduruyoruz.
- Yuvarlayıp bir tarafını susama buladıktan sonra kalıba basıp şekil veriyoruz, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Fırında 35-40 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kömbe tarifinin püf noktası nedir?
Kalıbınız yoksa desenli silikon nihale ile de şekil verebilirsiniz.