Kömbe Tarifi
Kömbe tarifi: Kömbe için gerekli malzemeler nelerdir? Kömbe nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kömbe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 125 gram  eritilmiş tereyağı
 - 1/2 su bardağı  sıvı yağ
 - 1/2 su bardağı  süt
 - 1 su bardağı  toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı  kömbe baharatı
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1 paket  vanilin
 - 3-4 su bardağı  un
 
Üzeri İçin:
Kömbe tarifi nasıl yapılır?
- Eritilmiş tereyağı üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
 - Unu kontrollü ekleyin, ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin.
 - Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerini susama batırıp kömbe kalıbına bastırın. Hafifçe tezgaha vurup kalıptan çıkarın.
 - Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda, hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
 - Piştikten sonra tepside soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.