Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Koliçita (Kabaklı Girit Böreği) Tarifi

Koliçita (Kabaklı Girit Böreği)

Koliçita (Kabaklı Girit Böreği) Tarifi

Koliçita (Kabaklı Girit Böreği) tarifi: Koliçita (Kabaklı Girit Böreği) için gerekli malzemeler nelerdir? Koliçita (Kabaklı Girit Böreği) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Koliçita (Kabaklı Girit Böreği) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Üzeri için:

  • 3 adet kabak
  • 250 gram tulum peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı un

Koliçita (Kabaklı Girit Böreği) tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları yıkayıp çok ince dilimler halinde boyuna dilimleyin.
  • Kabakları bir süzgüye dizip üzerilerine biraz tuz serpin. bu kabaklarını bir miktar suyunu salmasına ve yumuşamasına yarar.
  • Hamur yoğurma kabına eleyerek ununuzu ekleyin.
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, yarım paket kabartma tozu ve tuzunu ekledikten sonra kontrollü bir biçimde su ilave edip elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun.
  • Fırın tepsinizin tabanını yağladıktan sonra hamurunuzu merdane ile tepsiniz  büyüklüğünde açın. Çok kalın olmamasına dikkat edin.
  • Süzgüde bekleyen kabaklarınızın tümünü balık unlar gibi tek tek unlayıp fazla ununu silkeledikten sonra ilk sırayı hamur tabanın üzerine dikey olarak dizin.
  • Üzerlerine 2 kaşık zeytin yağını ince ince gezdirip, yine unladığınız kabakları bu kez yatay olarak dizin. Üzerine tekrar zeytin yağı gezdirip son kat kabakları dikey olarak dizin.
  • Rendelenmiş tulum peynirini bolca üzerine yayıp karabiber serpin. İnce bir zeytinyağı gezdirip böreğinizi fırına vermeden önce kare kare dilimleyin.
  • Önceden ısınmış fırınınızda 170 derecede 40 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun

Koliçita (Kabaklı Girit Böreği) tarifinin püf noktası nedir?

Kabaklarınızı ince dilimlemek için patates soyma aparatını kullanabilirsiniz. Bu sayede hepsi eşit kalınlıkta olup pişme düzeyi de eşit olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025