Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Vişne Soslu Cheseecake Tarifi

Kolay Vişne Soslu Cheseecake

Kolay Vişne Soslu Cheseecake Tarifi

Kolay Vişne Soslu Cheseecake tarifi: Kolay Vişne Soslu Cheseecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Vişne Soslu Cheseecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Vişne Soslu Cheseecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Taban İçin:

  • 120 gram tereyağı
  • 2 paket petit-beurre bisküvi

Cheesecake Dolgusu İçin:

  • 400 gram krem peynir
  • 80 gram bal
  • 200 gram krema
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 80 gram nişasta
  • 4 adet yumurta akı

Vişne Sos İçin:

  • 200 gram vişne (ayıklanmış)
  • 20 gram su
  • 30 gram şeker

Kolay Vişne Soslu Cheseecake tarifi nasıl yapılır?

  • Vişne Sos Hazırlanışı: Vişne çekirdeklerini ayıklayıp bol su ile yıkayın.
  • Tavaya vişneleri, suyu ve şekeri ilave edip kısık ateşte özleşene kadar pişirin ve soğuması için kenara alın.
  • Cheesecake Tabanın Hazırlanışı için: Önce tabanı için, soğuk tereyağı ve bisküviyi mutfak robotunda çekin.
  • Çekilmiş tereyağı ve bisküviyi cheesecake kabının tabanına yayın. Dolapta dinlendirin. Fırını 180 derece fansız programda ısıtın.
  • Dinlenen cheesecake tabanını fırında 15-20 dakika pişirin. Daha sonra fırını 120 dereceye ayarlayın.
  • Cheesecake Dolgusu Hazırlanışı İçin: Krem peynir, bal ve kremayı hacminin iki katına çıkana kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarını karışıma teker teker ilave edin en son nişastayı ekleyin.
  • Yumurta beyazlarını başka bir kapta iyice çırpın.
  • Çırptığınız yumurta beyazlarını karışıma yavaşça yedirin.
  • Tabanın üzerine nazikçe dökün. Ve fırının içine ısıya dayanıklı bir kabın içerisinde su koyun.
  • Dolgu kreması ile birlikte, 45 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Dolapta 8 saat dinlendirip, vişne sosu ilave edin ve işte bu kadar kolay, afiyet olsun.

Kolay Vişne Soslu Cheseecake tarifinin püf noktası nedir?

Cheesecakein çatlaması olağan bir durumdur, fırının ısısı, nem oranı cheesecakein narin hamurunu çatlatmaya yetecektir. Ancak çatlamayı engellemek için fırından çıkar çıkmaz kenarlarından bıçak yardımı ile kalıptan ayırmak ve iyice dinlendirmek gibi yöntemleri kullanabilirsiniz.

Kolay Vişne Soslu Cheseecake tarifi için servis önerisi

Sosa dilerseniz pişirirken, yıldız anason ve çubuk tarçın ekleyerek aromasını yoğunlaştırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025