Kolay Un Helvası Tarifi
Kolay Un Helvası tarifi: Kolay Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 porsiyon
Kolay Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 75 gram tereyağı
- 3/4 su bardağı tam buğday unu
- 3/4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
Kolay Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Sütle şekeri ayrı bir kasenin içinde şeker tamamen eriyene dek karıştırıp bir kenara alın.
- Yapışmaz tabanlı bir tencereye tereyağını alın ve yağ erir erimez unu ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla kavurmaya başlayın.
- Unu kısık ateşte güzelce kokup, suyunu salıp tekrar çekene dek ara vermeden kavurun ve un kahverengi bir renk alıp suyunu çeker çekmez içine hazırladığınız sütlü şerbeti katın ve helvanız kaşığa yapışmayacak kıvama gelene dek karıştırmaya devam edin.
- Altını kapatın ve biraz ılıklaştıktan sonra bir kaşık yardımıyla şekillendirerek servis tabağına alın.nÜstlerini toz tarçın ve ceviz içi ile süsleyerek servis edin.
Kolay Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Kıvamını tutturmanız için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta unu güzelce ve yakmadan kavurmak. Bunun için unu kavurmaya başladıktan sonra suyunu salıp tekrar çekene dek hiç ara vermeden karıştırmanız ve ardından hemen sütünü eklemeniz gerekiyor.
Kolay Un Helvası tarifi için servis önerisi
Tarçın ve ceviz içi üstünü süslemek için kullanılacak.