Kolay Turşu Tarifi
Kolay Turşu tarifi: Kolay Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Turşu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kavanoz
Kolay Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kapya biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sirke
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/3 demet maydanoz
Kolay Turşu tarifi nasıl yapılır?
- Biberleri güzelce yıkayın. Bıçak yardımıyla üzerinde delikler açın. Fırın tepsisine dizin ve 190 derecede 15 dakika közleyin.
- Ardından çıkarıp kapaklı bir kaba koyun. İlk sıcağını attıktan sonra biberlerin kabuklarını soyun ve bir iç kısımlarındaki tohumları temizleyin.
- Bir kabın içerisinde sirke, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu güzelce karıştırın. Tuzun içerisinde iyice erimesini sağlayın.
- Biberleri kavanozlara pay edin. Üzerlerine sirkeli karışımdan pay edin. İnce kıyılmış maydanozları da ekleyip kapaklarını kapatın ve hafifçe çalkalayıp buzdolabında 2 gün bekletin.
- 2 günün sonunda turşularınız yenmeye hazır! Afiyetler olsun!