Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Turşu Tarifi

Kolay Turşu

Kolay Turşu Tarifi

Kolay Turşu tarifi: Kolay Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Turşu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kapya biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/3 demet maydanoz

Kolay Turşu tarifi nasıl yapılır?

  • Biberleri güzelce yıkayın. Bıçak yardımıyla üzerinde delikler açın. Fırın tepsisine dizin ve 190 derecede 15 dakika közleyin.
  • Ardından çıkarıp kapaklı bir kaba koyun. İlk sıcağını attıktan sonra biberlerin kabuklarını soyun ve bir iç kısımlarındaki tohumları temizleyin.
  • Bir kabın içerisinde sirke, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu güzelce karıştırın. Tuzun içerisinde iyice erimesini sağlayın.
  • Biberleri kavanozlara pay edin. Üzerlerine sirkeli karışımdan pay edin. İnce kıyılmış maydanozları da ekleyip kapaklarını kapatın ve hafifçe çalkalayıp buzdolabında 2 gün bekletin.
  • 2 günün sonunda turşularınız yenmeye hazır! Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025