Kolay Tost Ekmeği Tarifi
Kolay Tost Ekmeği tarifi: Kolay Tost Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Tost Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet orta boy
Kolay Tost Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un
- 300 mililitre soğuk su
- 10 gram yaş maya
- 25 mililitre ayçiçek yağı
- 25 gram toz şeker
- 20 gram tuz
Kolay Tost Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Unun ortasına havuz gibi bir boşluk açılır ve ortasına su, sıvı yağ, maya ve şeker koyulur. Hamur yoğurulmaya başlanır.
- Hamur biraz toplandıktan sonra tuz eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
- İyice toplanan hamurumuzu artık kabından çıkarma vakti. Ele bu aşamada biraz yağ sürülür ve hamur, tezgah üzerinde iyice yoğurulur.
- İyice yoğurduğumuza emin olduğumuz hamur, 30 dakika kadar dinlendirilir.
- Tost ekmeğinin yapılacağı kabın içerisi ince şekilde yağlanır. Hamura kabın şekli verilir. Üzeri kapatılarak, kaba uygun şekilde kabarması beklenir.
- Fırın 185 derecede ısıtılır. Fırının tabanına sıcak su dolu bir fırın kabı koyulur ve hamur pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Kolay Tost Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru tezgah üzerinde vur-katla şeklinde yoğurabilirsiniz.