Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Tost Ekmeği Tarifi

Kolay Tost Ekmeği

Kolay Tost Ekmeği Tarifi

Kolay Tost Ekmeği tarifi: Kolay Tost Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Tost Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Tost Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram un
  • 300 mililitre soğuk su
  • 10 gram yaş maya
  • 25 mililitre ayçiçek yağı
  • 25 gram toz şeker
  • 20 gram tuz

Kolay Tost Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Unun ortasına havuz gibi bir boşluk açılır ve ortasına su, sıvı yağ, maya ve şeker koyulur. Hamur yoğurulmaya başlanır.
  • Hamur biraz toplandıktan sonra tuz eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
  • İyice toplanan hamurumuzu artık kabından çıkarma vakti. Ele bu aşamada biraz yağ sürülür ve hamur, tezgah üzerinde iyice yoğurulur.
  • İyice yoğurduğumuza emin olduğumuz hamur, 30 dakika kadar dinlendirilir.
  • Tost ekmeğinin yapılacağı kabın içerisi ince şekilde yağlanır. Hamura kabın şekli verilir. Üzeri kapatılarak, kaba uygun şekilde kabarması beklenir.
  • Fırın 185 derecede ısıtılır. Fırının tabanına sıcak su dolu bir fırın kabı koyulur ve hamur pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Kolay Tost Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru tezgah üzerinde vur-katla şeklinde yoğurabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025