Kolay Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Kolay Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Kolay Sütlü İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kolay Sütlü İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 8 yemek kaşığı irmik
- 16 adet kakaolu bisküvi
- 1 paket vanilya
Kolay Sütlü İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Sütü, toz şekeri ve irmiği derince bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırın. Ardından ocağa alin ve sürekli karıştırarak göz göz kaynamaya başlayana dek pişirin.
- Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın ve vanilini ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- Dibini suyla ıslattığınız bir fırın kabına ya da bir borcama, pişirdiğiniz irmikli karışımın yarısını dökün
- Üstüne kakaolu bisküvileri dizin ve diğer yarısını da bisküvilerin üstüne dökün.
- Ardından oda ısısına gelene dek bek bekleyin ve sonrasında buzdolabında soğumaya bırakın.
- 4 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilimleyin ve üstlerini cevizle süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!