Kolay Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Kolay Sütlü İrmik Helvası tarifi: Kolay Sütlü İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Sütlü İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kolay Sütlü İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kolay Sütlü İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve sıvı yağ, çok derin olmayan bir tencereye alınır. Erimeye başlayınca irmik eklenir ve kavrulmaya başlanır.
- Bu esnada ayrı bir küçük tencereye süt ve şeker alınıp şeker eriyene kadar ısıtılır. (kaynaması şart değil.)
- Rengi iyice kahverengiye dönen irmiğin altı kapatılır ve sütlü şerbet eklenir.
- Biraz karıştırınca altı tekrar açılır ve sütü çekene kadar karıştırılıp kapatılır, demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Kolay Sütlü İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
İrmik, süt ve şeker ölçüsünü kişi başı yarım su bardağı olacak şekilde artırıp eksiltebilirsiniz.
Kolay Sütlü İrmik Helvası tarifi için servis önerisi
Bir kase yada helva kalıbına biraz helva koyup ortasına dondurma koyup üstüne kapatıp servis tabağına alıp, dondurmalı irmik helvası yapabilirsiniz.