Kolay Su Böreği Tarifi
Kolay Su Böreği tarifi: Kolay Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Su Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kolay Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek İçin:
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 2 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
- 1/4 demet maydanoz (doğranmış)
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı susam
Kolay Su Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasenin içerisinde süt, su, sıvı yağ ve yumurtayı çırpıp güzelce karıştırın.
- Beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu karıştırın.
- Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın ve en alt katmanına ilk yufkanızı kenarları dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine 1 kepçe sütlü karışımı ekleyip güzelce yayın.
- Kalan 5 yufkanın 4'ünü iri parçalara bölün. Hazırladığınız sütlü karışımın içerisine yufkaları batırıp tamamen harca bulanmasını sağlayın.
- Yufkaların ikisini ilk kat yufkanın üzerine gelişi güzel serin ve iç harcın yarısını bu kata koyun.
- Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin. En son ilk yufkanın kenarlarını tepsinin içerisine doğru kapatın ve sütlü karışımdan üzerine sürün.
- Son yufkayı da üzerini güzelce kapatacak şekilde tepsiye serin ve kalan sütlü karışımdan üzerine ilave ettikten sonra çırpılmış yumurta ve susam serpiştirin.
- Böreği dilimleyerek 195 derece fansız programda ısıtılmış fırında üzeri kızarıp yufkalar kat kat ayrılana dek, kontrollü olarak pişirin.
- Oda sıcaklığında ılımaya bırakın ve servis edin. Afiyet olsun!
Kolay Su Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Fansız program böreğinizin eşit pişmesine yardımcı olacaktır, ancak dilerseniz fanlı programda daha kısa sürede pişirebilirsiniz.
Kolay Su Böreği tarifi için servis önerisi
Sıcak sıcak afiyetle tüketiniz.