Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Soğan Halkası Tarifi

Kolay Soğan Halkası

Kolay Soğan Halkası Tarifi

Kolay Soğan Halkası tarifi: Kolay Soğan Halkası için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Soğan Halkası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Soğan Halkası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet büyük boy soğan

Bulamak için:

  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı soda
  • 1 kase galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Kolay Soğan Halkası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanların kabuklarını soyun. İri yuvarlak dilimler halinde doğrayın. İç kısımlarındaki halkaları tek tek ayırın.
  • Bir kasenin içerisine nişasta ve unu alın. Güzelce karıştırın. Ardından halkaları bu karışıma bulayıp çıkarın ve soğan halkalarını bir köşede bekletin.
  • Kasenin içerisinde kalan un ve nişasta karışımına, soda, tuz ve karabiber ilave ederek güzelce, içerisinde tortu kalmayacak şekilde çırpın. Ayrı bir kaseye de galeta ununu koyun.
  • Daha önceden un ve nişastaya buladığımız soğan halkalarını yeniden sodalı unlu karışıma bulayın. Ardından galeta ununa da bulayın. Tüm halkalara bu işlemi uygulayın.
  • Yağı bir tavanın içerisine alın ve kızdırın. Kızan yağa halkaları atın ve arkalı önlü kızartın.
  • Ardından kağıt havlu serili bir kağıda halkalarını alın ve fazla yağlarının süzülmesini sağlayın. Süzüldükten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025