Kolay Soğan Halkası Tarifi
Kolay Soğan Halkası tarifi: Kolay Soğan Halkası için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Soğan Halkası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kolay Soğan Halkası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bulamak için:
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı soda
- 1 kase galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
Kolay Soğan Halkası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyun. İri yuvarlak dilimler halinde doğrayın. İç kısımlarındaki halkaları tek tek ayırın.
- Bir kasenin içerisine nişasta ve unu alın. Güzelce karıştırın. Ardından halkaları bu karışıma bulayıp çıkarın ve soğan halkalarını bir köşede bekletin.
- Kasenin içerisinde kalan un ve nişasta karışımına, soda, tuz ve karabiber ilave ederek güzelce, içerisinde tortu kalmayacak şekilde çırpın. Ayrı bir kaseye de galeta ununu koyun.
- Daha önceden un ve nişastaya buladığımız soğan halkalarını yeniden sodalı unlu karışıma bulayın. Ardından galeta ununa da bulayın. Tüm halkalara bu işlemi uygulayın.
- Yağı bir tavanın içerisine alın ve kızdırın. Kızan yağa halkaları atın ve arkalı önlü kızartın.
- Ardından kağıt havlu serili bir kağıda halkalarını alın ve fazla yağlarının süzülmesini sağlayın. Süzüldükten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!