Kolay Şekerpare Tarifi
Kolay Şekerpare tarifi: Kolay Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kolay Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 7 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 - 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Üzeri için:
Kolay Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Toz şeker ve suyu bir tencerenin içerisine alın ve şeker eriyene kadar güzelce kaynatın.
- Ardından birkaç damla limon suyu ilave ederek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Bir kabın içerisine yumurta, pudra şekeri ve tereyağını güzelce karıştırın.
- Ardından irmik, un ve kabartma tozunu da ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak ve homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Ardından ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve elinizle şekil vererek yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyelerin orta kısımlarına fındık içlerinden birer tane koyun.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 12-15 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin. Bu süre fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebilir.
- Fırından kurabiyelerinizi alın, henüz kurabiyeler sıcakken oda sıcaklığında soğumaya bıraktığınız şerbeti üzerine gezdirin.
- Şerbeti çekene kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından afiyetle tüketin.
Kolay Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Tatlınız sıcak, şerbetiniz de ılık olmalı. Aksi takdirde tatlınız şerbetini çekmeyebilir ve hamurlaşabilir.
Kolay Şekerpare tarifi için servis önerisi
Kaymak ya da dondurmayla servis edebilirsiniz.