Kolay Profiterol Tarifi
Kolay Profiterol tarifi: Kolay Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
28 adet
Kolay Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 3 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı un (kreması için)
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta sarısı (kreması için)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (kreması için)
- 200 mililitre krema
- 220 gram bitter çikolata
Kolay Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Kreması için süt, un, toz şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp göz göz olana kadar sürekli karıştırarak kaynatın.
- Ocaktan aldıktan sonra yumurta sarılarını ve tereyağını ilave edin ve hızlıca karıştırın.
- Kremayı kabuk bağlamaması için hava almayacak şekilde streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için margarin ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın.
- Kaynayınca unu da ilave edip hafif kısık ateşte kaşıkla karıştırarak hamur kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan aldığınız hamuru 15 dakika dinlendirin.
- Hamurun içine yumurtaları tek tek ilave ederek mikserin yüksek devrinde hızlı bir şekilde karıştırın ve hamuru 15 dakika daha dinlendirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sıkma torbasıyla yada kaşıkla hamurları dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Çikolata sosu için kremayı bir sos tenceresinde kaynatın.
- Kaynayan kremanın içine çikolataları ekleyip, çikolatalar eriyene kadar sürekli karıştırın.
- Hamurların arasına kremadan koyup, servis tabağına dizin.
- Üzerine çikolata sosu döküp, buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.