Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kolay Paella Tarifi

Kolay Paella

Kolay Paella Tarifi

Kolay Paella tarifi: Kolay Paella için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Paella nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kolay Paella yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram karides
  • 100 gram kum midyesi
  • 3 dal kişniş
  • 1 dal maydanoz
  • 2 adet chili biberi
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 çay kaşığı haspir
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon rendesi
  • 50 gram kereviz sapı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 100 gram kabuklu midye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 100 gram bezelye

Kolay Paella tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuklu midyelerin dışını iyice fırçala ve siyahları soy ki pişerken kolay açılsın.
  • 1 kaşık zeytinyağı, sarımsak tozu ve chili biberleri yağda çevir.
  • Tencereye kabuğunu soyup küp küp kestiğin domatesleri, kereviz sapını ve limon rendesini ekle.
  • Tenceredeki sos fokurdamaya başladığında bir çay bardağı su ekle ve midyeleri at.
  • Ocağın altını kıs ve tencerenin kapağını kapat. Buharda midyelerin açılmasını bekle.
  • Ara sıra tencereyi salla, tüm midyeler sosla buluşsun.
  • Bir başka tencerede, kalan zeytinyağını sarımsak tozu ile kızdır, karides ve kum midyelerini pişir.
  • Sonra üzerine bezelyeleri ekle ve yağda çevir.
  • Akabinde yıkanmış pirinçleri şeffaflaşana kadar yağda çevir.
  • Pirinçler seffaflaşınca haspiri, tuzu ekle ve kabuklu midyenin suyundan 2 kepçe koy.
  • 1,5 bardak da sıcak su ekle ve tencerenin kapağını kapat.
  • Pirinç, pilav kıvamına yaklaşırken ateşten al.
  • Üzerine kabuklu midyeleri, ince kıydığın maydanoz ve kişnişleri koyarak servis et. Afiyet olsun!

Kolay Paella tarifinin püf noktası nedir?

Pirinçler suyunu çektikten sonra kapağı açıp tadarak takip etmek, kıvamı tutturmayı kolaylaştıracaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025