Kolay Manolya Tatlısı Tarifi
Kolay Manolya Tatlısı tarifi: Kolay Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 bardak
Kolay Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı (silme) mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema (200 ml)
- Yarım kilogram çilek (ya da muz)
- 1 paket yulaflı bisküvi
Kolay Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak sütümüzü tencereye boşaltıyoruz. Şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı da ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp 2-3 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
- Vanilini ekleyip karıştırıp kenara alıyoruz. Hafif soğuyunca kremayı ekleyip kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Kuplarımızın en altına rondodan geçirilmiş bisküvi ekliyoruz ve bir kepçe kremadan koyuyoruz.
- Sonrasında meyvelerimizi dizip tekrar muhallebi koyuyoruz, en son üstünü bisküviyle kaplayıp en az 5-6 saat dolapta dinlendiriyoruz.
Kolay Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Nişastanın mısır nişastası olmasına özen gösterin.