Kolay Kıymalı Pide Tarifi
Kolay Kıymalı Pide tarifi: Kolay Kıymalı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Kıymalı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kolay Kıymalı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 500 gram kıyma
- 2 adet domates
- 1 adet yeşil soğan
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Kolay Kıymalı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Hamurumuzu hazırlamak için öncelikle bir kaba unumuzu alıyoruz ardından tuzumuzu da ilave ederek ortasında bir çukur açıyoruz.
- Açtığımız çukura su, maya, sıvı yağ ve şeker koyup bir güzel yoğuruyoruz. (hamurumuz yumuşak bir kıvama gelecektir, ele yapışmaması için su yardımıyla elinizi ıslatabilirsiniz)
- Hamurumuzu 1 saat ila 3 saat arasında dinlendiriyoruz. Ne kadar çok dinlendirirsek o kadar güzel kabaracaktır. (fırını hafif ısıtıp hamur kabının üstünü kapatarak ılık fırında bekletebilirsiniz)
- Ardından iç malzemeler için bir kabın içine kıyma ve salça alıyoruz. Yeşil soğan, domates ve kuru soğanı doğrayıp üzerine ilave ediyoruz ve güzelce harmanlıyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu alıp un serpilmiş düz bir yüzeyde 8 eşit parçaya bölüyoruz. Yuvarlak bezeler elde ediyoruz.
- Oklava yardımıyla unlu zeminde hamurlara uzun pide şekli veriyoruz. İçine malzememizi koyup kenarları hafif içe doğru katlıyoruz.
- Yumurta ve zeytinyağı ile yaptığımız sosu pide kenarlarına sürüyoruz. Tepsimize yağlı kağıt koyup üstüne pideleri diziyoruz. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kolay Kıymalı Pide tarifinin püf noktası nedir?
Hamur açma esnasında un kullanın, oklava ve elinize hamur yapışmadan kolaylıkla pide hamurlarınızı hazırlamış olursunuz.