Kolay Kırpık Börek Tarifi
Kolay Kırpık Börek tarifi: Kolay Kırpık Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Kırpık Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Kolay Kırpık Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı süt (75 ml)
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 1/2 çay bardağı maden suyu (75 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
Börek için:
- 1 adet yufka
- 2 yemek kaşığı beyaz peynir
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı çörek otu
Kolay Kırpık Börek tarifi nasıl yapılır?
- Böreğin sosu için tüm malzemeleri geniş bir kaseye alıp güzelce karıştırın.
- Yufkayı en az 2 parça olacak şekilde parçalara ayırın.
- Yağlamış olduğunuz 18-20 cm çapındaki tavaya yufkanın yarısını yerleştirip, beyaz peynir ve kaşarı serpiştirin. Ardından sosun yarısını iç kısma gelecek şekilde dökün.
- Kalan yufkayı da üst kısmına güzelce örtün ve sosun kalanını da üzerinden dökün.
- Orta-kısık ateşte 7-8 dakika boyunca pişirin.
- Ardından ters çevirerek diğer tarafını da 4-5 dakika kadar pişirin.
- Arzuya göre üzerine çörek otu serperek servis edin. Afiyet olsun!